Xiaomi разработват смартфон с подвижна тройна камера

Китайският производител активно разработва технологии, които могат да променят визията и функционалността на бъдещите си устройства. Вече ви съобщихме, че Xiaomi работят над смартфон с плъзгащ дисплей, но също за технологията за по-издръжливи батерии.

Дизайнерите на XIaomi експериментират с различни форм фактори, които не сме виждали досега в индустрията. Един от множеството патенти регистрирани пред съответните служби описва устройство, което не използва предна камера.

Вместо това Xiaomi предлагат уникален механизъм, който обръща задната камера, позволявайки да снима отпред.

Toва позволява модула да застава на гърба на смартфоните, както очакване. Стартирането на режима за селфита от камера приложението ще го придвижи по такъв начин, че сензорите да се превърнат в предна камера. Подобен дизайн гарантира максимално пространство за самия дисплей, като премахва почти напълно рамките около екрана.

Самото движение на камерата се осигурява от задвижващ мотор и завъртане около оста, което показва и обръща сензора в правилната посока, информира GizmoChina.

 

 

Потребителите разполагат с голямо предимство, ако разполагат с устройство базирано на този дизайн. Отсъствието на физическа камера отпред означава, че използват задната камера за селфита и видео разговори. Това е подходящо решение, тъй като разделителната способност е по-висока, опитите за приближение и системите за автофокус са по-добри.

По този начин ще можете да заснемете още по-качествени снимки и видео клипове. Самият дизайн, който предлага Xiaomi е евтин за реализация, но също така използва минимално пространство във вътрешната част на устройствата. По всичко личи, че компанията търси разнообразни и алтернативни начини да подобри дизайна на камерите в мобилните устройства.

 

 

TagsXiaomi