Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max ще бъде първият гъвкав смартфон на компанията

Xiaomi е един от производителите, който подготвя премиерата на смартфон с гъвкав дисплей през годината. Шефът на компанията Лей Джун не само потвърди информацията, но уточни, че ще видим и таблет от серията Mi Pad. Все пак по-голям интерес предизвиква новия представител на Xiaomi Mi Mix гамата от иновативни устройства.

Компанията планира да представи гъвкавия смартфон с името Mi Mix 4 Pro Max, което е индикация, че ще видим и Mi Mix 4 Pro.

Информация на Display Search отхвърля досегашните предположения, че Samsung Display ще произведат дисплеите за устройството.

Вместо това Xiaomi ще си партнират със China Star, които са дъщерно дружество на TCL за създаването на панелите. Ключовият механизъм за сгъване във външна посока ще е произведен от SDC, съобщава GizmoChina.

Партньорството със Samsung Display ще продължи, но в разработката на гъвкав смартфон, който ще сгъва навътре и ще бъде представен на по-късен етап след Mi Mix 4 Pro Max.

 

Първият прототип на Xiaomi с този дизайн бе показан преди две години. Реалната премиера ще стане в следващите месеци, като Xiaomi Mi Mix 4 Pro Max ще наподобява визията на Huawei Mate Xs. Очакванията са външния екран да предложи 6.4-инчова тъчскрийн повърхност.

Xiaomi ще представят две версии, които имат различни размери на основния дисплей. Наследниците на Mi Mix Alpha ще са най-атрактивните смартфони на компанията през 2021г. Други производители, сред които Google също се очаква да станат фактор при гъвкавите смартфони.

Всичко това ще изостри конкуренцията и освен повече избор ще допринесе за намаляването на цената на гъвкавите устрoйства.

 

TagsXiaomi