Nоkia, Oracle и Sony няма да участват на MWC 2021

Следващото голямо технологично шоу от календарната година е мобилния конгрес. Съществена разлика е, че MWC 2021 няма да стане факт през първото тримесечие, както досега. Вместо това MWC 2021 ще се проведе между 28 юни и 1 юли 2021г. Oрганизаторите на събитието от GSMA, обаче имат съвсем различна визия за начина, по който ще се проведе MWC.

Идеята е да бъдат допуснати посетители, вместо изложението да се излъчи виртуално. За да успеят да се справят от GSMA ще намалят двойно броя на гостите, които ще присъстват на MWC Barcelona 2021, информира GizmoChina. Преместването на събитието през лятото също се очаква да допринесе за нормализиране на обстановката.

Мобилният конгрес традиционно се посещава от над 100 хил. души, но през тази година около 50 хил., посетители ще могат да се докоснат до последните иновации в технологичния сектор. Излишно е да казваме, че ще се спазват стриктни протоколи за безопасност, провокирани от пандемията с COVID-19.

 

 

Някои от продуктите изложени на MWC Barcelona 2021 ще бъдат показани с аудио-визуални ефекти, което ще елиминира реалния допир. Технологиите с добавена реалност ще са подходящи за реализиране на идеята. Всеки гост трябва да покаже отрицателен тест за коронаривус направен през последните 72 часа преди да пристигне в Барселона.

Желанието на организаторите да се справят с критичната ситуация, обаче може да се окажат неуспешни. Някои от най-големите имена в индустрията потвърдиха, че ще откажат физическото присъствие на мобилния конгрес. Мотив не е посочен, но това едва ли е необходимо.

Сред тях са Nokia, Оracle и Sony. Трите компании вече са информирали GSMA за своето решение. Изчаква се и мнението на други техноглогични гиганти като Intel, LG, Lenovo и Qualcomm. Скоро ще научим каква е тяхната позиция и дали ще се включат активно в MWC 2021 или ще се придържат към виртуални премиери през 2021г.

 

Oще от Digital: Какви промени предстоят на MWC 2021