Кога смартфоните на LG ще получат Android 11 в Европа

Корейският производител попадна в центъра на вниманието преди седмици, когато се появиха спекулации за продажбата на мобилния им бизнес. Причината за подобни информации са проблемите, пред които е изправена LG в световния пазар на смартфони. Дори премиерата на иновативни устройства като LG Wing не са достатъчни да бъдат конкурентни на водещите брандове с Android.

LG обмислят всички потенциални възможности, включително и да се фокусират върху по-доходоносни сегменти като телевизори и смарт уреди за домовете.

Независимо от бъдещото развитие на ситуацията собствениците на смартфони, които вече са представени от LG ще продължат да получават редовни софтуерни актуализации.

Това е важен ангажимент, който ще гарантира достъп до актуалните пачове за сигурност и ъпдейти на Google. От LG сега публикуваха официално повече детайли за устройствата, които ще получавт актуализации към Android 11. Данните обвхащат цялата календарна година и засягат смартфоните на европейския пазар, съобщава GizmoChina.

 

 

На този етап в списъка с предвидени ъпдейти попадат няколко модела. Едва ли е изненадващо, че сосбтвениците на LG Velvet 5G ще могат първи да получат ъпдейта. Ако не възникнат неочаквни промени това ще се случи до края на април. Следващият смартфон, който очаква Android 11 на европейския континент е LG G8X. 

Това е единственото устройтво, което по график трябва да бъде ъпдейтнато през врото тримесечие на годината. След това през есента са предвидени актуализации за 4G версията на LG Velvet, както и за LG G8S. Eдва през последното тримесечия собствениците на LG K52 и LG K42 ще могат да тестват Android 11.

Приблизително по същото време актуализациите ще са наличн в Европа и за LG Wing. Компанията запазва правото си да продължи да добавя още устройства към актуалния списък с ъпдейти към Android 11.