Какви промени предстоят на MWC 2021

Любителите на технологиите обикновено се наслаждават на две големи събития през първото тримесечие на всяка календарна година. Още в началото на януари погледите ни са приковани към CES, което се провежда в Лас Вегас. Няколко седмици по-късно фокуса на индустрията се измества към Барселона, когато в края на февруари ни очаква MWC.

Мобилният конгрес обръща специално внимание на последните иновации при смартфоните и често е свързан с премиерата на голям брой флагмани на водещите производители.

Световната пандемия предизвика сериозни промени в плановете на организаторите през 2020г. За съжаление кризата продължава и това ще засегне и тазгодишното издание на MWC.

Вместо обичакния график мобилния конгрес е планиран за периода 28 юни и 1 юли 2021г., когато се очаква обстановката в Барселона да позволява организацията на технологичното събитие. GSMA са амбицирани да допуснат посетители и да гарантират максималната безопасност въпреки коронавируса.

 

Все пак това ще е свързано и с някои промени от обичайния график на събтията, които са част от MWC, информира TechRadar. Генералният директор на GSMA също така потвърди, че се работи активно за връщането на следващото издание в нормалния период за провеждане през февруари.

Спазването на всички мерки за сигурност ще превърнат MWC 2021 в технологично изложение, което ще бъде хибридно. Планираните премиери на живо ще са достъпни само за ограничен брой гости, като сесиите ще се излъчват онлайн. Събитието ще бъде посетено от около 50 хил. души, които при строги мерки ще следат най-интересното от MWC 2021.

Това е повече от два пъти по-малко от 110-те хил. посетители на мобилния конгрес от предходните ходини. Терминали ще разделят хората, за да не се струпват на големи групи, като постоянно гостите ще бъдат подложени на температурни тестове. Необходимо е да се предостави отрицателен тест за COVID-19 направен 72 часа преди пристигането в Барселона.

 

Oще от Digital: МWC Barcelona 2021 ще се проведе с посетители при строги мерки за сигурност