Снимки разкриват дизайна на ASUS ROG Phone 5 часове преди премиерата

Asus предизвикват сериозен интерес сред любителите на игрите със смартфоните ROG Phone. Oфициалната премиера на четвъртото устройство от този бранд ще стане факт до броени часове. Любопитна подробност е, че компанията ще пропусне цифрата „4“ и ще представи новия модел като Asus ROG Phone 5.

Решението е провокирано от суеверие за нещастие и лош късмет в някои азиатски държави.

Ако оставим името настрана ROG Phone 5 се очертава да бъде най-мощният смартфон с Аndroid, който ще видим на пазара до края на 2021г. Вече знаем, че устройството ще има 18GB RAM, което ще осигурява впечатляваща производителност.

Бързата скорост на работа ще се гарантира от 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор с Adreno 660 графичен чип. Софтуерни оптимизации на Asus и още по-добра система за охлаждане ще осигуряват оптимална работа и реалистичен геймплей дори при най-сериозните натоварвания.

Нови снимки разкриват дизайна на устройството и потвърждават, че ще се продава в два различни цвята, съобщава AndroidCommunity.

 

 

Eдва ли е изненадващо, че компанията ще заложи на класическите нюанси в бяло и черно, за да привлече вниманието към ROG Phone 5. Снимките разкриват и наличието на AeroActive Cooler 5 аксесоара, който се поставя в задния корпус и допълнително се грижи за охлаждането при интензивни геймърски сесии.

Бялата версия на смартфона изглежда доста елегантно, докато LED диодите и текстурирания заден корпус изпъкват много добре на черния фон. Аsus ROG Phone 5 се очаква да предложи голям 6.7-инчов дисплей с Full HD резолюция и честота за опресняване на кадрите от 144Hz.

Taзи стойност обозначава колко пъти в секундата ще се обновява съдържанието на екрана, което премахва лагването и забавянето на кадрите. Базовата версия ще има 128GB вградена памет и 12GB RAM, а батерията ще е с мощност от 6000mAh. Oчаква ни и поддръжка за 65W бързо зареждане.

Asus ROG Phone 5 ще работи с Android 11 и вероятно скоро ще дебютира на европейския пазар.