Смартфоните на Xiaomi ще поддържат 200W зареждане

Технологиите за зареждане на смартфоните са обект на внушителни иновации през последните години. Новото поколение устсройстав на водещите производителите позволява да ги захраните само за броени минути. Неслучайно функцията се превръща в един от водещите критерии и при избора на нов смартфон за много хора.

Xiaomi също са доста активни в разработката на технологии за бързо зареждане.

Китайският производител предлага разнообразие от модели, които се възползват от тази опция. Много скоро разбрахме за намеренията на Xiaomi да ускорят навлизането на безжични зарядни, които зареждат смартфоните през въздуха.

Системите от този тип все още са новост и са съпътствани от доста лимитации. Taка например Air Charging технологията засега поддържа максимална мощност от 5W и може да зареди няколко джаджи, които са разположени в средно голяма стая. Въпрос на време е Xiaomi да открият как да подобрят тези параметри и да позволят на повече смартфони да се зареждат по този начин.

 

 

Компанията ще работи активно, за да ускори времето необходимо да заредим смартфоните. Xiaomi планират да представят устройство, което използва система от ново поколение с 200W мощност, информира GizmoChina. Премиерата ще стане факт през втората половина на 2021г.

Името на първия смартфон с 200W зареждане на компанията не е известно. Стратегията на Xiaomi предвижда премиерата на няколко устройства от висок клас през годината. Интеграцията на новата технология може да позволи да ги захраните на пълен капацитет за около 10 минути.

Вече стартираха продажбите на Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition, който предлага 120W жично, 55W безжично и 10W обратно зареждане. По този начин общата мощност достига до 185W. Премиерата на новия модел ще увеличи тази стойност то 200W.

Няма да е изненадващо, ако няколко устройства на Xiaomi предожат тази функционалност до края на 2021г.