Прогнозата на Бойко Младенов пред Sportal.bg: Само феноменално вкарване може да спаси Спартак Плевен от загуба срещу Балкан

В първия сблъсък от 20-я кръг на Националната Баскетболна Лига един срещу друг ще се изправят Спартак Плевен и Балкан. Срещата е от утре от 18:30 часа, а преди това се свърза с бившия баскетболен национал Бойко Младенов, който направи своята прогноза за изхода на мача в Плевен.

 

Спартак Плевен – Балкан

(05.03 – 18:30 ч.

)

Балкан е фаворит. Не може да става въпрос за изненада. След подновяването на първенството не се вижда нищо по-различно в отбора на Спартак, така че не можем да очакваме, че ще има с какво играчите на Александър Дяковски да се противопоставят на Балкан. Ще се играе доста по-освободено. Мачът ще бъде доста резултатен. На баскетболистите на Балкан няма да им бъде много лесно, но ще си вземат победата със сигурност.

Турнира за Купата на България е много близо, треньорите гледат в тази посока. Ще има по-голяма ротация, което може да доведе до някакви спадове в играта на фаворита. В крайна сметка Балкан е по-силният отбор и не би трябвало да има порблеми.

Играчите на Спартак Плевен са много опитни и надушват, когато съперникът им има проблеми. Ако успеят да се възползват от това, ще създадат проблем на гостите от Ботевград в течение на мача, но като цяло ще бъде голяма изненада, ако Спартак успее да победи Балкан.

В модерния баскетбол много се разчита на стрелбата от далечно разстояние, а домакините пословично играят по такъв начин. Ако има върже, трябва да е феноменално вкарване, за да победят. И такива неща сме виждали, но се съмнявам, че ще се случи сега.

Случва се на отборите, които се готвят за купата, да губят мачове преди това. От друга гледна точка тези мачове ги стимулират преди купата. Понякога пък една загуба се оказва всъщност победа в дългосрочен план.

Фаворит: Балкан

Снимки: НБЛ