Apple няма да използват USB Type-C конектори в iPhone

Apple не планират драстични промени в дизайна на тазгодишните версии на iPhone. Основен акцент ще бъдат хардуерните подобрения, като 5nm процесори от ново поколение. Световната пандемия също затруднява естествените процеси на разработка на смартфоните от серията.

Припомняме ви, че премиерата на iPhone 12 трябваше да се забави с няколко седмици.

Този път Apple са започнали още по-рано да работят над устройствата, за да избегнат подобен сценарий през 2021г. Една от най-интересните иновации, които може да видим в iPhone 13 е интеграцията на сензора за пръстов отпечатък в самия дисплей.

По този начин потребителите ще разполагат с още един удобен начин да отключват iPhone, в допълнение към класическите пароли и Face ID системата за лицево разпознаване. Apple спряха да използват тези сензори още с премиерата на iPhone X, но продължават да залагат на Touch ID в бюджетните версии на iPhone и лаптопите MacBook.

Qualcomm ще доставят този компонент за бъдещите смартфони на Apple, съобщава Bloomberg.

 

 

Популярният блогър Mинг-Чи Куо също така прогнозира, че скоро няма да видим смартфон на Apple, който има USB Type-C конектор. Според него компанията има съвсем други планове и не планира да използва нито подобен подрн, нито Touch ID в бъдещите версии на iPhone.

Teхнически проблеми свързани с водоустойчивото покритие са една от причините да продължат да се въздържат от преминаване към USB Type-C. Aко вземат подобно решение ще навредят на Made For iPhone (МFi) програмата, която е изключително доходоносна.

Причината е, че водоустойчивата спецификация на USB Type-C е по-ниска от Lightning конекторите и MagSafe аксесоарите. Oт компанията не планират съществени промени в своята стратегия, особено по отношение на смяната на толкова ключов компонент на смартфоните.