АМD ще представят Radeon RX 6000 видео карта на 3 март

АМD официално потвърдиха, че ще проведат хардуерно събитие след броени дни. Публикацията в Twitter на компанията разкрива, че ще видим нов представител на Radeon RX 6000 серията. Предстоящият модел ще предложи атрактивни характеристики като технологията Ray Tracing, както и RDNA 2 архитектурата.

Насрочването на събитието за 3 март не е изненадващо, тъй като е само дни след като NVIDIA ще стартират продажбите на GeForce RTX 3060.

Това е бюджетно предложение с цена от $330, което се очаква да се превърне в хит на пазара. Проблемите с доставките на RTX 30 Series ще продължи, което е добра възможност новият модел да отчете високи продажби в световен мащаб.

В същото време AMD няма да останат безучастни и подготвят премиерата на собствен конкурент на NVIDIA GeForce RTX 3060. Според някои анализатори на предстоящото събитие можем да видим премиерата не на една, а на две нови видео карти на компанията базирани на RDNA 2 дизайна.

 

 

Събитието на 3 март ще е свързано с премиерата на AMD RX 6700 XT и RX 6700. Първият модел ще е позициониран като директен конкурент на RTX 3060. Няма да е изненадващо, ако това са най-евтините представители на AMD Radeon RX 6000 серията досега. Припомняме ви, че в края на миналата година видяхме RX 6900 XT, RX 6800 XT и RX6800.

Видео картите са базирани на „Big Navi“ архитектурата и могат да се купят на цени от съответно $999, $649 и $579. АМD по подобие на NVIDIA също са засегнати от недостига на GDDR6 RAM,  което влияе на недостатъчните количества на новите им модели.

Все пак за компанията изглежда логично да представи бюджетни предложения, с които да конкурира успешно NVIDIA през 2021г.