LG разработват дизайн на телевизор с подвижен OLED дисплей

Корейският производител е лидер в световния пазар на телевизори, където водят сериозна конкуренция със Samsung. Moдерните технологии на LG позволяват на компанията да експериментира с алтернативни дизайни, които променят изцяло представата за телевизори. Така например вече видяхме концепцията за нови навиващи OLED телевизори за таван.

Впечатляващите иновация на корейския бранд също така доведоха до премиерата на уникална серия прозрачни OLED телевизори.

Дизайнерите на LG са твърдо убедени, че устройствата могат да се превърнат в естествена част от интериора на всекидневната. Премиум предложенията на компанията вече включват LG Signature OLED RX, който има навиващ механизъм и може да се купи на цена от €74 000.

Собствениците на телевизори на корейския производител могат да се възползват от още едно впечатляваща функция и това е технологията NVIDIA G-Sync. Toзи метод синхронизира опресняването на кадрите с предаващото устройство, което гарантира по-реалистични кадри и премахва възможността за лаг.

LG са регистрирали на свое име патент на още един интересен дизайн, съобщава Droid.News.

 

 

По всичко личи, че компанията е привърженик на идеята телевизорите да могат да се прибират в солидна основа и да се прибират, когато нямаме нужда от тях. В тази позиция се вижда част от екрана на устройството, чиито размер може да се регулира в хоризонтална посока.

По този начин може да промените дължината с едно движение на ръката. Прозрачното пространство в основата също е любопитно решение, което може да допълни интериора на интелигентните домове. Миниатюрният екран е подходящо решение за показване на часа, датата или друга визуализация.

Другото приложение е синхронизиране на данни за сърдечния ритъм качеството на съня и други показатели на тялото от фитнес джаджите. Техническите спецификации не за известни, тъй като целта на LG е да създадат оптималния механизъм за плъзгане и прибиране на големия OLED екран.

Самото устройство вероятно ще бъде с 55″ или 65″ диагонал преди LG да оптимизиран технологията за още по-големи дисплеи.

 

TagsLGOLED