Новите смартфони на Samsung ще получават четири години ъпдейти за сигурност

Софтуерната поддръжка е ключов компонент от функционалността на смартфоните. Редовните актуализации и пачовете за сигурност гарантират, че устройството ни е предпазено от последните заплахи и вируси. Samsung са лидер в мобилната индустрия и опитват да бъдат максимално полезни на своите потребители.

Вече ви съобщихме, че смартфоните на Samsung ще получават редовни ъпдейти за Android в продължение на три години.

Това е важен фактор, който може да накара повече хора да се насочат към смартфоните на компанията. Сега разбираме, че Samsung възнамеряват допълнително да увеличат срока, който е предвиден за ъпдейти за сигурност на устройствата с бранда Galaxy.

Добрата новина е, че стратегията ще охване някои от по-старите модели на компанията. Така например разбираме, че смартфоните на Samsung произведени след 2019г. ще могат да се възползват от актуализации за сигурност за поне четири години.

Промяната ще обхване повече от 40 популярни устройства, като списъка най-вероятно ще продължи да се увеличава, съобщава TheVerge.

 

 

Tрадиционно Samsung актуализират премиум смартфоните с бранда Galaxy веднъж месечно. Устройстата от средния и ниския клас получават ъпдейт всяко тримесечие. Новият ангажимент на компанията ще позволи дори на най-евтините смартфони да получават пачове за сигурност в продължение на четири години.

За сравнение Google поддържат Pixel серията с тригодишни ъпдейти. Това са актуализации свързани със сигурността, а не съвместимост с четири поредни версии на Android. Настоящият списък на Samsung включва 31 смартфона, сред които Samsung Galaxy S21, Galaxy Fold, Galaxy Note 20 Ultra 5G и Galaxy A10e.

Собствениците на 12 таблета, сред които  Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2019), Galaxy Tab S6 и Galaxy Tab S7 също ще се възползват от програмата за ъпдейти на Samsung.