Xiaomi разработват смартфон с Waterfall дисплей, който е извит от четирите страни и няма портове

Китайският производител е доста активен в експериментирането с нови технологии. Xiaomi често патентоват на свое име уникални дизайни, с които да направят смартфоните по-добри. Вече знаем, че компанията проявява сериозен интерес към устройствата с гъвкави дисплеи.

Това е само един от важните акценти в стратегията на Xiaomi.

Следващата уникална концепция на китайския бранд е свързана с още една впечатляваща технология. Оказва се, че Xiaomi искат да представят смартфон, който има Waterflall дисплей, който е изви от четирите страни.

По този начин се постигна оптималния безрамков дизайн, който има 88-градусова курватура във всички посоки. Другото голямо предимство на атрактивната визия, която предлага Xiaomi е отсъствието на портове и конектори. По този начин потребителите ще получат достъп до форм фактор, който не са виждали досега, съобщавa ТheVerge.

Сливането на дисплея с рамката от четири страни е доста интересен ефект, като в четирите ъгъла има специални модули, които ги предпазват от удар или изпускане в концептуалното устройство.

 

 

Разработката на уникалния модел е плод на технологиите заложени в 46 революционни патента на Xiaomi. Идеята доразвива възможностите залегнали в Xiaomi Mi Mix Alpha. Oт компанията са използвали смарт алтернативи като например тъч сензори, които са чувствителни на натиск, вместо конвенционалните бутони.

Новото устройство ще предложи „първата гъвкава акустична технология“ в света, която замества традиционния високоговорител и решетка. Липсата на USB Type-C порт означава, че зареждането на смартфона ще се извършва безжично. На този етап идеята цели единствено да демонстрира над какви идеи работят на Xiaomi.

Все още няма данни кога подобни технологии могат да станат част от реални продукти на пазара.

 

TagsXiaomi