Геймърският смартфон Asus ROG Phone 5 ще бъде представен на 10 март

Аsus е компания, която от години инвестира в разработката на геймърски смартфони. Популярният бранд Republic Of Gamers (ROG) e добре известно име сред геймърите. Тайванският производител вече представи три генерации на Asus ROG Phone, който предизвика предимно положителна оценка сред потребителите.

Агресивният дизайн и LED светлините на корпуса се превърнаха в отличителна характеристика на смартфоните.

Много скоро ще видим и следващия представител на Asus ROG Phone.

Четвъртото устройство от серията, обаче няма да се казва ROG Phone 4, тъй като тази цифра ще бъде пропусната. Причината е, че в някои азиатски страни, сред които и Китай се свързва със суеверия за нещастие и лош късмет.

Вместо това ще видим Asus ROG Phone 5, чиято премиера ще стане факт до седмици.

Компанията сега потвърди официално, че събитието ще се проведе на 10 март. Представянето на геймърския смартфон ще се проведе в няколко града, включително Тайпей, Ню Йорк и Берлин. Продажбите ще стартират в кратки срокове след премиерата.

 

 

Техническите спецификации очертават сериозен ъпгрейд,  тъй като Asus ROG Phone 5 ще работи с 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор, който е допълнен от 16GB RAM. Дисплеят ще използва OLED технологията и ще е с големина от 6.78 инча при Full HD резолюция от 2340х1080 пиксела.

Впечатляващото качество на съдържанието ще се гарантира още от поддръжка на HDR10 и 144Hz честота за опресняване на кадрите. Аsus ще използват масивна батерия, която се състои от две клетки с обща мощност от 6000mAh.

Смартфонът ще поддържа и опция за 65W зареждане. В задната чат ще има три камери, но все още знаем детайли за резолюцията. Обновеният дизайн ще включва и двойни високоговорители за оптимален звук. Asus ROG Phone 5 ще предложи и множество софтуерни функционалности и дизайнерски решения, които да улеснят гейминга.

По време на премиерата ще бъде потвърдена и европейската цена на геймърския смартфон.