Sony Xperia 10 III ще има Qualcomm Snapdragon 765G процесор

Sony ще представят скоро два смартфона, които от доста време са обект на спекулации. Това са Xperia 1 III и Xperia 10 III, които ще използват процесори от последно поколение на Qualcomm. Базата данни на Geekbench тестовете разкрива малко повече детайли за смартфона, който е ориентиран към средния ценови клас.

Компанията ще използва Qualcomm Snapdragon 765G процесор в Xperia 10 III, съобщава Pocket-Lint.

Toва е чип, който се използва от разнообразие от модели с Android, които видяхме през последната година. Всъщност Snapdragon 765G е първият процесор за смартфони от средния клас, който включва поддръжка за 5G технологията.

Устройството ще работи под упралвението на Android 11 и ще има 6GB RAM. Конкретните данни показват, че Xperia 10 III отчита 601 на Single-Core и 1821 точки на Multi-Core тестовете в Geekbench.

 

 

Няма да е изненадващо, ако смартфона отново използва OLED дисплей, който има по-висока резолюция. Другата характеристика, която очакваме от Xperia 10 III е IP65/68-сертифицирания корпус, който осигурява защита срещу вода. Големината от 6 инча на Xperia 10 II със сигурност ще бъде увеличена.

Съотношение на екрана от 21:9 ще гарантира оптимално кинематографично изживяване при гледане на видео. От гледна точка на дизайна отново ще видим издължено тяло, което е изграден от стъкло у метал. В заключение ще отбележим, че цената вероятно ще е от порядъка на $380-$450.