Цената на биткойна надхвърли $50 000

Технологиите, които правят възможни виртуалните валути и плащането с модерни дигитални средства може да не ви е позната в детайли. Със сигурност, обаче сте чували за биткойн. Всъщност това е най-популярната криптовалута, която продължава да предизвика широк интерес и множество дискусии в публичното пространство.

Световната пандемия не само не се отрази на цената на биткойн и дори допринесе за впечатляващ растеж от приблизително 300% през 2020г.

Още в първите дни на новата година се забеляза голяма активност, която продължи трендовете. Вече ви съобщихме, че Цената на биткойна достигна нов рекорд, след като Tesla купи криптовалута на стойност $1.5 млрд..

Големи инвеститори и компании от технологичния сектор също обмислят възможността да инвестират в криптовалута. Припомняме ви, че на 1 януари един биткойн можеше да бъде купен за $28 933, а няколко седмици по-късно тази стойност се увеличи с допълнителни 72%.

Според последните котировки цената на един биткойн е преминала за първи път границата от $50 хил., съобщава CNBC.

 

 

Максималната стойност, която достига виртуалната валута е $50 487. Това означава, че от началото на годината досега биткойна е поскъпнал с още 73%. Най-голям принос за тези трендове имат няколко големи инвестиции на известни личности, като Илон Мъск, включително и на други компании от сектора. Taка например Mastercard ще позволят плащания с криптовалути още тази година.

Шефът на Tesla също обеща на потребителите, че ще им позволи да извършват покупки с виртуални валути. Uber засега не планират инвестиция в биткойн, но го одобриха като средство за разплащане. Интересен факт е, че над 50% от собствениците притежават виртуалната валута от не повече от шест месеца.

Колкото повече инвеститори и популярни компании насочат стратегията си към биткойн, толкова по-стабилна и скъпа ще бъдат криптовалуата в дългосрочен план. При всички положения биткойна ще продължи да подобрява рекордни през годината, особено ако се задържи над цената от $50 хил.