Huawei P30 и P30 Pro ще получат EMUI 11 през март в България

Китайският производител провежда финални тестове със стабилните версии на EMUI 11 за популярните си смартфони. Дългоочакваните фърмуер ъпдейти за глобалните версии на Huawei P30 и Huawei P30 Pro ще стартират преди края на февруари. Целият процес ще се реализира на няколко етапа, като собствениците на смартфонитe на българския пазар ще получат EMUI 11 през март.

Потребителският интерфейс предлага редица нови функционалности, сред които и подобрен Alway-On Display.

Активирането на този режим ще предложи GUI ефекти, още възможности за персонализация и по-добро качество на звука. Най-активните потребители със сигурност ще се зарадват да научат, че EMUI 11 включва поддръжка за „Multi-Screen Colaboration“.

Както името подсказва тази опция ще позволи да споделите екрана на Huawei P30 и P30 Pro с комютъра. Това ще улесни управлението на съдържанието, тъй като ще можете да използвате компютърна мишка и клавиатура. Определено това е по-лесен начин да взаимодействате със съобщения, снимки и приложения от тъчскрийн екраните на смартфоните.

 

 

Новият интерфейс добавя функционалности към Notepad приложението и визуални ефекти към лентата за нотификации. Бета тестовете с ЕМUI 11 стартираха още през декември, но само след няколко седмици стабилната версия ще е достъпна за българските потребители.

Компанията също така подготвя ъпдейт и за още два смартфона от своето портфолио. Тoва са Huawei Mate 20 и Huawei Mate 20 Pro. Ако всичко върви по план актуализациите започват през април. Засега няма информация за други смартфони на Huawei, които ще получат ЕMUI 11. 

Втората половина от годината ще е свързана изцяло с HarmonyOS. Алтернативната операционна система, която Huawei разработват e резервен план, ако дългосрочно не могат да използват Android и Windows. Очаква се всички нови устройства, които видим от компанията да използват този софтуер до края на 2021г.

На практика това означава, че EMUI ще остане в историята за сметка на модерните разработки, които отличават HarmonyOS.