Honor ще представят гъвкав смартфон през 2021г.

Honor започнаха новата година като самостоятелна компания, след сделка на стойност от $15 млрд. Външното влияние принуди Huawei да продадат този успешен бизнес със смартфони на китайски консорциум. Вече видяхме и първия нов модел, който се казва Honor V40 и компанията продължава преговори с Qualcomm и MediaTek за бъдещи доставки на хардуер.

Отделянето на бизнеса на Honor ще позволи да се възстановяват нормалните отношения с много партньори, което не е възможно заради търговските санкции срещу Huawei.

Амбициозната стратегия на Honor обхваща и навлизане в пазара на гъвкави смартфони. Вече са започнали реални тестове с първия прототип на устройство, което ще бъде представено като част от Honor Magic бранда.

Настоящият шеф на Hоnor, Жао Минг вече изрази увереност, че компанията ще се превърне в по-влиятелен фактор в сегмента на премиум смартфони. Премиерата на модел от висок клас, който има гъвкав дисплей ще засили конкуренциятa със Samsung и може да се превърне в стратегически източник на приходи за Honor.

 

 

Очакванията са първото устройство на Honor с гъвкав дисплей да има дизайн, който е сходен с визията на Huawei Mate X. Наличието на по-голяма тъчскрийн повърхност е подходящо за гейминг, забавление и гледане на мултимедия. Все още няма детайли дали гъвкавия смартфон ще се сгъва навътре или ще има механизъм, който го прави във външна посока.

Ако Honor успеят да договорят поръчки за новото поколение процесори на Qualcomm и MediaTek определено може да се превърнат в един от най-бързо развиващите се брандове през 2021г. Техническите спецификации засега не са известни, но ситуацията ще се промени с наближаването на премиерата.

Втората половина на годината изглежда по-подходящ перидо да видим гъвкавия смартфон на Honor.

 

TagsHonor