Xiaomi ще представят таблет Mi Мix до края на 2021г.

Китайската компания е единствената, която намери начин как да се конкурира със Samsung и Apple в мобилната индустрия. Проблемите с търговските санкции на Huawei също позволиха на Xiaomi да се превърнат в още по-влиятелен фактор в пазара на смартфони. Премиeрата на първия смартфон с 5-нанометров Snapdragon 888 процесор е допълнителна заявка за амбициозните планове на компанията през 2021г.

Xiaomi също така са доста активни в патентоването на футуристични дизайни, които тепърва да намират място в смартфоните от висок клас.

Най-иновативните разработки на дизайнерите им са част от Mi Mix бранда. Първият представител на тази серия е Xiaomi Mi Mix Alpha, който впечатлява със своя дисплей, заемащ 180% от целия корпус.

След това видяхме още няколко устройства с този бранд, които продължават да развиват тази концепция. Компанията не се отказала от необичайните дизайнерски решения и вече намекнаха, че работят на Mi Mix 4, който вероятно ще видим официално преди края на 2021г.

 

 

Досега Xiaomi Mi Mix серията бе насочена единствено към смартфони, но Xiaomi планират да променят ситуацията. Скоро ще видим първият уникален дизайн на таблет, който носи този бранд. Информацията бе потвърдена официално от генералният мениджър на Redmi дивизията, Лу Уейбинг по време на чат серия с привърженици на компанията.

За съжаление детайлите за таблета остават оскъдни. Последният модел с този форм фактор на компанията датира от 2018г. Този модел се казваше Mi Pad 4 Plus и разполагаше с Qualcomm Snapdragon 660 процесор и 8620mAh батерия. Можем само да гадаем какви изненади подготвят от Xiaomi с предстоящия модел, който е възможно да дебютира заедно с Mi Mix 4.

 

TagsXiaomi