Xiaomi Mi 11 Ultra ще има тройна 50МР камера, 6.8″ WQHD дисплей и 5000mAh батерия с 67W зареждане

Aмбициозните планове на Xiaomi могат да позволят на компанията да се утвърди дългосрочно като втория най-голям производител на смартфони след Samsung. Голям принос за постигането на тази цел вече започнаха да оказват търговските санкции и проблемите на Huawei с американското производители.

В края на миналата година Xiaomi изпревариха за първи път Apple по продажби на смартфони. Това е добра индикация за темповете, с които се развива компанията.

Премиерата на Xiaomi Mi 11 е важна стъпка напред, за разширяването на влиянието на компанията в световен мащаб.

Следвайки утвърдената стратегия ни очакват поне няколко версии на първия смартфон с Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Най-голям интерес определено предизвиква Xiaomi Mi 11 Ultra, който все още не е представен официално.

Въпреки това вече знаем ключови детайли за камерите и характеристиките на смартфона. Кодовото име на устройството е „Star“ и вече е получило необходимата сертификация за европейския пазар. Това означава, че премиерата на Xiaomi MI 11 Ultra ще е скоро.

 

 

Първото нещо, което прави впечатление е огромния камера модул, който заема голямо пространство в горната част на задния корпус. Xiaomi Mi 11 Ultra ще е наличен в класическия бял и черен цвят, предлагайки три сензора, както и 120X Ultra Pixel АI система за приближаване на обектите.

Камера модула в задната част на смартфона включва още три светкавици и миниатюрен екран. Собствениците на Xiaomi Mi 11 Ultra ще могат да стартират всяко инсталирано приложение на допълнителни дисплея. Черната версия не включва „120X Ultra Pixel AI“ брандинга, а вместо това има текст на камерата „12-120mm, 1:1.94-4.1“.

Oсновната камера е с 50МР резолюция и е допълнена от 48МР Wide-Аngle и 48-мегапикселова перископска телефото камера. Предвидена е опция за 10х оптично мащабиране, както и мощни Harman Kardon високоговорители. Дисплеят е с 6.8″ диагонал при WQHD резолюция и 120Hz честота за опресняване.

Вградената батерия е със заряд от 5000mAh и ще поддържа 67W бързо зареждане.

 

Oше от Digital: Xiaomi също се отказва от зрядното устройство в комплекта на Mi 11