Xiaomi Mi 11 Lite ще има 6.55″ дисплей със 120Hz, тройна задна камера и Qualcomm Snapdragon 732G процесор

Xiaomi предлагат атрактивно портфолио с предложения във всички ценови сегменти. Бюджетните устройства на компанията се радват на голяма популярност. Впечатляващи смартфони като Xiaomi Mi 11 са добър пример за желанието на компанията да стане по-влиятелен фактор и при флагманите.

Премиерата на първия смартфон с 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор само показва колко амбициозни са плановете на Xiaomi.

Стратегията на компанията ще включва премиерата на трети модел с бранда Xiaomi Mi 11, който ще фокусиран към масовия потребител.

Бюджетното устройство ще се казва Xiaomi Mi 11 Lite и официалното представяне наближава. Това разкриват последни данни от Bluetooth SIG сертфицикацията необходима за стартиране на продажбите на смартфона световния пазар.

Съществува вероятност в следващите седмици заедно с Xiaomi 11 да започнат доставките и на бюджетния модел от серията на европейския континент. Вече знаем някои детайли, които ще отличават устройството и могат да го превърнат в хит сред потребителите през 2021г.

 

 

Достъпният представител на новата серия ще е оборудван с 6.55-инчов дисплей, който поддържа 120Hz честота за опресняване на кадрите. Това означава, че съдържанието на екрана ще се презарежда два пъти на секундa, което е особено подходящо при гейминг.

Високата производителност на смартфона ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 732G. Изборът на този процесор не е случаен и ще акцентира специално върху оптималните възможности за забавление с игри, които предлага Xiaomi Mi 11 Lite.

В задната част ни очакват три камери, както и система за 33W бързо зареждане. Xiaomi Mi 11 LIte ще запази иновативните дизайнерски линии и ще работи с MIUI 12.5. С наближаването на премиерата на Xiaomi Mi 11 преди края на март вероятно ще разберем кога и на каква цена ще можем да купим „Lite“ версията в Европа.

 

Oще от Digital: Xiaomi разработват смартфон с 360-градусов дисплей