Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 щe са първите смартфони с One UI 3.5

Стратегията на Samsung мобилната индустрия ще е фокусирана изцяло върху гъвкавите смартфони. Корейският производител ще сложи край на серията Galaxy Note, за да предложи още едно устройство с този иновативен дизайн. Инвестициите се очаква да утвърдят Samsung като дългосрочен лидер в световния пазар на гъвкави смартфони.

Вече станахме свидетелите на премиерата на Samsung Galaxy S21 серията.

Основният акцент в следващите месеци ще бъдат представителите на Galaxy Z гамата на компанията. Портфолиото на корейския гигант включва два различни дизайна на устройства, които ще бъдат актуализирани преди края на 2021г.

Samsung Galaxy Z Fold 2 е модел, който може да се разгърне в голяма тъчскрийн повърхност, което е подходящо за гледане на мултимедия, работа с приложения и игри. Потребителите, които смятат смартфоните от този тип за твърде големи могат да се насочат към Galaxy Z Flip.

Това устройство има „Clamshell“ дизайн и може удобно да се използва с една ръка, както и да се сгъва и прибира в компактен размер.

 

 

Официалната премиера се очаква да е през лятото, но е възможно да бъде отложена за есента. Samsung се още не са потвърдили кога ще видим дългоочакваните гъвкави смартфони. Спорeд информация на SamMobile двата модела се тестват с имената „SM-F926“ и „SM-F711“.

Teхническите спецификации включват 128GB и 256GB вградена памет, както и поддръжка на Аndroid 11 функциите и интерфейса Samsung One UI 3.5. Със сигурност Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 ще използват 5-нанометрови процесори пот следно поколение.

Това ще гарантира оптимална производителност и по-ниска консумация на енергия. Дизайнерите на Samsung работят усилено за подобряване на механизма на сгъване, който ще предложат устройствата. Все още не е потвърдено официално дали ще видим и бюджетен „Lite“ модел, който има гъвкав дисплей.

Ако това се случи Samsung ще разполагат с най-разнообразното и атрактивно портфолио на смартфони с този дизайн в индустрията.