EMUI 11.1 ще бъде представен през март

Проблемите на Huawei ще ограничат сериозно възможностите на компанията да се развива в мобилната индустрия през 2021г. Още преди края на изминалата година ви съобщихме за продажбата на бизнеса със смартфони Honor за $15 млрд. Новият купувач е китайски консорциум, който ще продължи активно да работи за популяризирането на този бранд в световен мащаб.

Алтернативната стратегия на Huawei също така е свързана с разработката на собствена операционна система с името HarmonyOS.

Основната цел на платформата е да се използва от разнообразие от устройства, независимо от тяхната големина. По този начин всички нови продукти от портфолиото на компанията ще използват софтуера.

Huawei дори изразиха увереност да предоставят достъп на другите китайски производители на смартфони до HarmonyOS. Aко всичко върви по план първите устройства с финалната версия на операционната система ще са достъпни през втората половина на 2021г.

Преди това да се случи компанията подготвя още една стратегическа премиера, която е свързана с новите им премиум смартфони.

 

 

В случая става въпрос за Huawei P50, който трябва да бъде представен през март. По този начин компанията ще продължи да следва стриктно графика на актуализации през шест месеца. Припомняме ви, че Huawei Mate 40 и Huawei Mate 40 Pro дебютираха през октомври.

Серията Huawei P50 ще предложи редица подобрения, но най-вероятно няма да работи с Harmony OS. Вместо това дългоочакваните смартфони ще са базирани на EMUI 11.1. Новата версия на потребителския интерфейс се очаква да бъде представена също през март. Според данните EMUI 11.1 ще е базиран на HarmonyOS ядрото, съобщава GizmoChina.

Въпреки това пълната версия на операционната система няма да бъде налична преди втората половина на годината. ЕМUI 11.1 ще предложи минимални промени и сходни дизайнерски елементи с Android 10. Конкретният списък с нови функционалности все още не е известен.

Прeмиерата на Huawei P50 е само след седмици, когато ще разберем повече за новата версия на EMUI.

 

TagsEMUI