Аpple ще спрат производството на iPhone 12 mini до средата на 2021г.

Първите 5G смартфони на компанията регистрираха солидни продажби през първото си тримесечие на пазара. Apple представиха четири различни версии на iPhone 12, предлагащи функционалности за всеки индивидуален вкус. iPhone 12 mini е най-компактният модел, който е създаден за потребителите, които смятат 6″-6.5-инчовите екрани за твърде големи.

Компанията вижда оптималното решение в 5.4″ дисплей, като освен разнообразието от цветове iPhone 12 mini също поддържа 5G технологията. Стартовата цена на смартфона на европейския пазар е €699, което също e eдно от предимствата на най-достъпния представител на серията.

Само предни дни Apple потвърдиха, че над 1 млрд. потребители използват iPhone, което в голяма степен се дължи на популярността на iPhone 12. Един от недостатъците на iPhone 12 mini е твърде малката батерия, която е със заряд от 2227mAh. За сравнение iPhone 12 и iPhone 12 Pro имат 2815mAh батерии, докато iPhone 12 Pro Max увеличава мощността до 3687mAh.

Taзи специфична особеност вече се отразява на продажбите на iPhone 12 mini.

 

 

Пазарни наблюдатели от J.P Morgan твърдят, че тази версия на смартфоните е генерирала едва 6% от световните продажби на iPhone 12 mini, което е доста ниска стойност. Това се дължи най-вече на по-малкия дисплей, но също с капацитета на батерията. Все повече потребители искат да разполагат с устройство, което предлага по-дълъг живот и дисплей подходящ за мултимедия и игри.

Според анализатори Аpple планират да прекратят производството на iPhone 12 mini до края на второто тримесечие на 2021г. и ще се фокусират върху по-успешните модели. Компанията ще намали продукцията на iPhone 12 и iPhone 12 mini със съответно 9 млн. и 11 млн. бройки. Очаква се увеличение в капацитета на IPhone 12 Pro Max с 11 млн. нови доставки.

Това е премиум модела от серията, който има 6.7-инчов дисплей и 3687mAh. По този начин Apple ще изместят фокуса си към най-търсените смартфони от iPhone 12 серията. Спирането на производството на iPhone 12 mini през второто тримесечие е логично решение  с оглед премиерата на iPhone 13, която ни  очаква през есента.

 

TagsАpple