Автомобилите на Ford ще работят с Android Auto през 2023г.

Google разработват една от най-популярните софтуерни платформи за автомобили в индустрията. Аndroid Auto е сравнително нова операционна система, която постепенно става все по-популярна. Постоянните актуализации и подобрения на Google вече провокираха вниманието на големи имена като Volvo, General Motors, Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance и др.

Компанията се надява в дългосрочен план да превърне Android Auto в най-използваната софтуерна платформа за автомобили.

Усилията на Google в тази насока продължават да дават положителни резултати, като Ford е следващият водещ производител, който иска да използва софтуера в бъдещите си модели. 

На този етап има малко детайли за предстоящото партньорство. Все пак компанията потвърди за своите намерения, уточнявайки, че „милиони“ автомобили от брандовете Ford и Lincoln ще използват Android Auto от началото на 2023г. Облачните услуги на Google ще се грижат за синхронизацията на информацията, както и за обработването на данните с машинно обучение и изкуствен интелект.

Допълнително ще научим повече за отделните фази от плановете на Ford за миграцията към Android Auto

 

 

Бъдещите собственици ще могат да се възползват от широк набор от функционалности, с които да свързват смартфоните към инфотейнмънт системите. Аndroid Auto предлага бърз достъп до Google Assistant, навигацията в Google Maps, събитията от календара и много др.

Атрактивните възможности на платформата не са ограничени единствено до устройствата с Android, тъй като е възможно да използвате iPhone в Android Auto.

Ford и Gogle са част от Android Automotive инициативата и вече сключиха работна група за сътрудничество с името Team Upshift. Основната цел на този екип от специалисти е да открият най-добрия начин за интегриране и съчетание на уникалните технологии на двете компании.