LG и Qualcomm ще си партнират в разработката на софтуер за автомобили с поддръжка на 5G

LG продължават да изпитват затруднения с конкуренцията в световния пазар на смартфони. Компанията вероятно ще излезе от този бизнес и ще се насочи към по-доходоносни пазарни ниши. Инвестициите в нови технологии е една от сферите, която ще има приоритетно значение за LG през 2021г.

Сега разбираме, че китайския производител е сключил партньорство с друго популярен бранд в мобилната индустрия, а именно Qualcomm.

Oбщият проект цели да засили влиянието на двете компании сред автомобилите. Конкретният мотив за сътрудничеството за бъдещите превозни средства, които поддържат 5G технологията.

Разработката на усъвършенствана 5G автомобила платформа e бизнес възможност със стратегически характер за LG Electronics. Изборът на Qualcomm, не е случаен, тъй като компанията произвежда най-популярните процесори за смартфони.

Другият важен фактор е, че Qualcomm са водещ доставчик на полупроводници в сферата на телематиката и системите за безжично свързване на автомобили. Корейският производител на свой ред ще допринесе за целите на проекта със свои собствени технологични решения.

 

 

В свое изявление вицепрезидента на LG Electronics, Парк Йонг-сун обърна внимание на факта, че двете компании имат дългогодишна история на сътрудничество. Двете компании са лидери в мобилните иновации и ще предложат разработки, които са плод да десетилетия научни открития.

Специфичният интерес към 5G автомобилите е провокиран от очакваната популярност на тези превозни средства. Анализаторите очакват над 75% от всички нови автомобили до 2027г. да предлагат 5G свързаност. Корейският производител вече привлякоха канадската компания Magna International към проекта и сключиха договор за подобно партньорство.

Qualcomm и LG ще разработват телематични решения от нови поколения, които ще доразвият възможностите, които предлага webOS Auto софтуера.