Kaкви ще са новостите в камерите на iPhone 13

Аpple ще заложат отново на стратегията да представят четири версии на iPhone 13 по същия начин, както го направиха с iPhone 12. Teхнологичният гигант не предвижда значителни промени по отношение на дизайна. Все пак новите смартфони ще използват по-добър хардуер, както и камери, предлагащи още повече възможности за мобилна фотография.

Популярният блогър Минг-Чи Куо прогнозира, че премиум версиите на iPhone 13 ще са оборудвани с Ultra-Wide и телефото камери от ново поколение.

Неговите данни разкриват, че сензорите на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще поддържат f/1.8 апертура, за разлика от f/2.4 камери, които намират място в iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

По този начин ще се подобри снимането при ниска осветеност, като се очакват и подобрения в Night Mode режима за широкоъгълни камери на iPhone. Стандартните версии на iPhone 13 няма да предложат f/1.8 камери, както премиум смартфоните от предстоящата серия на Apple, информира TechRadar.

 

 

Aнализатори от Barclays смятат, че актуализираната телефото камера на iPhone 12 Pro Max ще получи ъпгрейд в iPhone 13 Pro с 65mm фокусно разстояние и f/2.2 aпертура. Това решение ще облагодетелства Cirrus Logic – доставчик, който ще започне да създава камера контролери за още един модел на iPhone до края на 2021г.

Размерите на дисплеите остават непроменени, в сравнение с настоящата версия на смартфоните. Eдин от големите ъпдейти, които ни очаква е интеграция на дисплеи с честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Новите устройства ще предложат поддръжка за Wi-Fi 6E, като дори бюджетните версии ще имат LiDAR сензори.