Смартфоните на LG вече могат да се свързват с компютри

Свързването на смартфоните към настолните компютри е практична функционалност, която има едно съществено предимство. Възпроизвеждането на мултимедийно съдържание и приложенията на по-големия екран улеснява още по-вече достъпа до важната информация. Ако разполагате с Windows 10 компютър може да се доверите на YourPhone.

Приложението е предварително инсталирано в операционната система и предлага разнообразни възможности за взаимодействие със смартфоните.

Мicrosoft са доста активни в разработката на приложението Your Phone, което е оптимизирано предимно за устройствата на Samsung. Привличането на други производители е важен приоритет за компанията.

Собствениците на смартфони на LG също могат да се възползват от функциите, които предлага YourPhone, съобщава Softpedia. Корейският производител официално потвърди, че разработва собствен софтуер с името Virtoo, който вече може да се изтегли безплатно от Microsoft Store.

Синхронизацията между устройствата става чрез Bluetooth връзка, която предоставя достъп до някои базови функционалности на смартфоните на LG от десктопите, които работят с Windows 10.

 

 

Инсталирането на Virtoo е подходящо да получавате съобщения на екрана на компютъра, да разглеждате мултимедийните файлове, да извършвате разговори и да разглеждате списъка с контакти. Приложението поддържа и функция за споделяне на началния екран. LG обещават интеграцията на повече опции и увеличаване на броя на смартфоните им, които могат да се възползват от Virtoo.

Безжичното свързваме на мобилните устройства с Windows 10 предлага още по-добри възможности за комуникация и управление на колекцията от аудио и видео файлове. Използването на мишка и клавиатура определено е по-удобен вариант да управлявате чатовете в любимите приложения.