LG разработват смарт ключове за автомобили

Автомобилната индустрия се намира в центъра на мащабна транзиция към електрическите двигатели. Хибридите на водещите производители стават все по-достъпни, като голямо развитие отчита и технологиите за автономно управление. Само след няколко години електрическите автомобили ще се управляват самостоятелно и ще променят начина, по който пътуваме.

LG Innotek е дивизия на корейския производител за електронни компоненти, които разработват интересна технология, която обещава да замени ключовете за автомобили със смартфони.

Инженерите на LG са разработили специален модул, който е базиран на High Precision Detection система от последно поколения и предлaга допълнителни функции за сигурност.

Настоящите умни ключове на пазара се отличават с много ниска степен на прецизност и могат лесно да станат жертва на хакери. LG Innotek предлагат алтернативно решение, което според тях е пет пъти по-прецизно от конвенционалните модули, което ще улесни значително откриването на автомобилите дори на големи паркинги.

Иновативният компонент позволява не само отключване и заключване на вратите, но също управление на алармената система и стартера от тъчскрийн екраните.

 

 

Teстовете на компанията показват, че степента на грешка за локализиране на автомобила от смартфоните е ограничена от първоначалните 50 сантиметра до по-малко от 10 сантиметра. Самият модул е компактен и лек, но въпреки това използва повече от 60 компоненти, които осигуряват безжичен трансфер на данни между автомобила и мобилните устройства.

Умните ключове на LG предлагат възможност да следите пробега, разхода на горивото и автомобила от смартфоните. Потребителите ще могат да персонализират функциите съобразно своите нужди. Така например могат да настроят и запаметят локацията на седалката, страничните огледала, дори ако автомобила се използва от няколко души.

Масовото производство се очаква да стартира в началото на 2022г.

 

TagsLG