Xiaomi Mi 11 Pro ще има двуклетъчна 5000mAh батерия

Xiaomi разшириха сериозно влиянието си в световния пазар на смартфони през последните тримесечия. Компанията вече е третият най-голям производител в индустрията и не крие плановете си да е има още по-голямо влияние през 2021г.

Последният флагман на този бранд се казва Xiaomi Mi 11, като най-интересната характеристика е, че използва 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Това го превръща в първия модел в света, който е базиран на този чип.

  Анализаторите очакват да видим и Xiaomi Mi 11 Pro – актуализирана версия на смартфона.

Премиерата ще стане факт преди края на първото тримесечие на годината. Докато очакваме да разберем кога ще бъде премиерата на Xiaomi Mi 11 Pro научаваме интересен детайл за смартфона. Батерията на устройството ще бъде със заряд от 5000mAh и ще има двуклетъчен дизайн.

Tази иновация ще гарантира освен дълго време за работа и възможност за поддръжка на по-ефективни технологии за бързо зареждане, информира GizmoChina.

 

 

Китайският производител иска да подобри значително този компонент в следващия си флагман. Според локалните медии Xiaomi Mi 11 Pro може да е базиран на уникална система с 200W зареждане. Най-вероятно тази мощност ще бъде разделена по следния начин 120W бързо зареждане и 80W за безжичен трансфер на енергия.

Смартфонът ще разполагса с 6.81-инчов AMOLED дисплей с Quad HD резолюция и честота за опресняване на кадирте от 120Hz при 480Hz Touch Sampling Rate. Припомняме ви също, че Xiaomi Mi 10 Ultra е първото устройство  на компанията, което дебютира с поддръжка за 120W зареждане.

Това се случи през август, когато се навършиха 10 години от създаването на Xiaomi. Зарядното на смартфона със 120W мощност бе включено в комплекта на смартфона. От компанията сега стартираха продажбите на самостоятелно зарядно със 120W, което може да се купи на цена от около $40.

Въпросният аксесоар може да зареди смартфон с 4500mAh за 23 минути, като за пет минути гарантира 41% заряд.

 

TagsXiaomi