Смартфоните на Honor скоро ще поддържат услугите на Google, според шефа на компанията

Honor започна новата година като самостоятелна компания, която е отделена от Huawei. Това се случи, след като бизнеса им бе продаден на китайски консорциум за $15 млрд. Сделката ще гарантира, че Honor ще продължи да е успешен бранд през 2021г. Най-важното е, че излизането на Huawei ще позволи да се преодолeят търговските санкции на американското правителство.

Вече видяхме и първото устройство представено след отделянето от Huawei, което се казва Honor V40 и бе изкупено за броени минути. Шефът на Honor, Жао Минг e обнадежден за предстоящите бизнес възможности и определи един от водещите приоритети. Според него целта на Honor е да се конкурира успешно с Huawei и Apple на китайския пазар.

За да постигнат амбициозните си планове ще се насочат изцяло върху разработката и премиерата на смартфони от най-висок клас, които превъзхождат моделите на другите компании. Новият офис на Honor е разположен на 15 километра от централата на Huawei в Шензен, като в нея ще работят повече от 8000 служители.

 

 

Жао Минг изрази увереност, че ще се намери дългосрочно решение, което да сложи край на рестрикциите и търговските ограничения. От думите му разбираме, че вече са стартирали преговори с Google, които да позволят на Honor да използват мобилните услуги на компанията.

В момента това е най-голямото ограничение, което не позволява на Honor да бъдат максимално конкурентни. След новината за сделката стартираха процеси, които доведоха до възстановяване на отношенията с ключови партньори. Сред тях са Qualcomm, Intel, MediaTek и AMD.

Използването на Google Mobile Services (GMS) в новите смартфони на Honor ще бъде ключово за успеха на този бранд на световния пазар. Шефът на Honor се надява в кратки срокове да бъдат регламентирани отношенията с Google.

Най-вероятно след като потвърждението стане факт ще видим версия на Honor V40, която е насочена към международния пазар и работи с услугите на Google.