iPhone 13 ще поддържа технологията Wi-Fi 6E

Apple постигнаха целта си да реализират максимално високи продажби на iPhone 12 през първото тримесечие на смартфоните на пазара. Въпреки, че премиератa стана факт през октомври вече се провеждат тестове с първите прототипи на iPhone 13.

Компанията ще представи официално устройствата през есента, но иска да разполага с най-добрия хардуер и достатъчно време за тестове на предстоящите флагмани.

Едно от интересните подобрения, което ни очаква е интеграцията на 120Hz ProMotion дисплей.

По този начин съдържанието на екрана ще се обновява два пъти на всяка секунда, което намалява латентността и подобрява качеството на картината, което е подходящо за гейминг.

В интернет изтекоха данни, че смартфоните от серията ще имат по-малък Notch прорез, както и за връщането на TouchID сензорите. Apple експериментират с алтернативни решения, които да позволят вграждането на по-големи батерии на смартфоните. Представителите на iPhone 13 серията ще използват втора генерация 5-нанометрови процесори и ще имат по-бързи 5G модеми.

 

 

Технологичният гигант също така иска да осигури поддръжка за технологията Wi-FI 6E в бъдещите смартфони. Според информацията Apple вече води разговори със свои партньори за доставката на компоненти за Wi-Fi 6E. Тази функционалност намира място в Samsung Galaxy S21 и изглежда логично компанията да интегрира необходимия хардуер в iPhone 13.

Broadcom ще се възползват по най-добър начин от интереса към технологията на Apple и Samsung, съобщава MacRumors. Новият стандарт доразвива възможностите на Wi-Fi 6 в почти всички отношения, като гарантира по-висока производителност, по-ниска латентност и по-бърза скорост за пренос на данни.

Технологичният увеличава честотния спектър до 6 GHz, в допълнение към 2.4GHz и 5GHz Wi-Fi. Припомняме ви, че iPhone 11 и iPhone 12 са оптимизирани за Wi-Fi 6, което може да се каже и за второто поколение на iPhone SE.

Тазгодишните флагмани на Apple ще бъдат първите им смартфони, които се възползват от предимствата на Wi-Fi 6E.

 

Oще от Digital: Какви ще са подобренията в камерите на iPhone 13

Tags6E