Honor ще доставят процесори от MediaTek и Qualcomm за бъдещите си смартфони

Huawei бяха принудени да продадат бизнеса със смартфони Honor на китайски консорциум. Финансовите параметри на сделката достигат до $15 млрд. Решението за придобиването не е изненадващо, тъй като санкциите на САЩ затрудняват сериозно стратегията на компанията.

Продажбата на Honor ще позволи на този бранд да продължи да се развива успешно както досега.

Новите собственици обещават да бъдат доста активни и вече представиха Honor V40, като огромния интерес към смартфона изчерпа наличните количества за броени минути. В следващите седмици ще бъдат възстановени продажбите на смартфона.

Honor V40 предлага доста интересни характеристики и вместо Kirin процесор използва хардуер произведен от MediaTek. Интеграцията на Dimensity100 чипа осигурява поддръжка за 5G мрежи, но също така е само началото на съвместните проекти между двете страни. Бъдещата стратегия на Honor включва и партньорство с други големи производители на хардуер.

Сред тях са AMD, Micron, Microsoft, Samsung, SK Hynix, Sony и др., съобщава xda-developers.

 

 

Бизнес отношенията между Honor и широката мрежа от хардуерни партньори могат да продължат, което нямаше да е възможно с предходния статут на този бранда. Отсъствието на Huawei в управлението и капитала на дружеството означава, че Honor не е обект на санкциите, които САЩ въведе срещу символа на китайския технологичен сектор.

От думите на Джордж Жао, който в момента управлява Honor разбираме, че всички 8000 служители вече са напуснали настоящите си работни места. Главният офис на новата компания е в Шензен, Китай. Над  50% от инвестициите ще бъдат изразходвани за разработка на непознати досега технологии и дизайна.

Така Honor обещават да продължат да представят уникални устройства, с които превъзхождат своите конкуренти. През последното тримесечие Honor са реализирали продажбите на 13.3 млн. смартфона, но очакват цифрата да се увеличи значително през 2021г.

В заключение ще отбележим, че Honor V40 е само първия от нова серия смартфони, които ще затвърдят позициите на този бранд в мобилната индустрия.

 

TagsHonor