Xiaomi патентоваха дизайн на смартфон с плъзгащ дисплей

Xiaomi експериментират с алтернативни дизайн, които да им позволят да отличат своите смартфони от конкуренцията. Все още очакваме да видим първия смартфон с гъвкав дисплей на китайския производител. Инженерите на Xiaomi експериментират с разнообразни концепции на устройства с подвижни дисплеи или Mi Mix Alpha, чиито дисплей заема 180% от корпуса.

По този начин компанията се надява да намери оптималното съчетание между различен дизайн и полезни технологии.

Сега разбираме за една от идеите на Xiaomi, която вече патентована официално пред Световната служба за интелектуална собственост (WIPO). Документите описват смартфон с нетрадиционен дизайн, съобщава AndroidAuthority.

Китайският производител открива алтернативен начин да предложи безрамков дисплей, който е свързан с уникално решение. Самият екран изпълва пространството в предната част, но също така обхваща долната част на рамката и се разгръща  в по-голямата част на задния корпус.

На практика това прави пространството на гърба в тъчскрийн с изключение на мястото, където е позиционирана камерата.

 

 

За да постигнат този дизайн Xiaomi ще трябва да вградят сензора за пръстов отпечатък в дисплея. Другата любопитна подробност е, че самият дисплей може да се плъзне с приблизително два сантиметра надолу или нагоре. По този начин се показва модула, в който имаме селфи камера и два допълнителни сензор.

Това движение ще може да се активира и с гласови команди, като екрана заема около две трети от пространството на смартфона в задната част. Електромагнити също се грижат за този модулен компонент и преместването на екрана в различни позиции.

Подобна визия изглежда като логично допълнение към следващия представител на Xiaomi Mi Mix бранда. Eдва ли скоро ще видим подобен продукт на пазара, но ще бъде доста любопитно да видим как Xiaomi ще опитат да извлекат пълния потенциал от тази дизайнерска концепция.

 

 

TagsXiaomi