Huawei P50 Pro ще работи с EMUI, който е базиран на Android 11, а не с HarmonyOS

Huawei промениха представата ни за мобилна фотография със своите атрактивни смартфони. Партньорството с Leica не е единствената причина да изберете устройство на компанията. Taка например Huawei Mate 40 Pro има най-добрата камера, според DxOMark, като смартфоните от серията превъзхождат конкурентите си и възможностите за снимане на селфита.

Допълнителни функции с изкуствен интелект, умни системи за автофокус и впечатляващи системи за оптично приближение.

Софтуера има все по-важна част от представянето на камерите за смартфони и Huawei допринасят със сериозни иновации.

Устройствата на компанията традиционно работят с EMUI интерфейс, който е базиран на последните Android разработки. Компанията разработва собствена операционна система, която се казва HarmonyOS като алтернатива на софтуерните решения на Google.

Платформата е най-важната част от алтернативната стратегия на Huawei, която разработва своя екосистема, тъй като не може да използва Android в новите си смартфони. Предстоящите устройства от висок клас, които ще видим през 2021г. също се очаква да са базирани на HarmonyOS.

 

 

Aко не настъпи сериозна промяна в плановете на компанията ще видим Huawei P50 серията през март. Новите предложения на Huawei ще имат 6.6″/6.7″ извити дисплеи със 120Hz честота за опресняване на кадрите и впечатляващи камера системи с оптика на Leica.

Високата производителност ще се гарантира от Kirin 9000 процесори с поне 8GB RAM. В интернет се повиха данни, които разкриват, че Huawei P50 Pro няма да работи с  HarmonyOS, а вместо това ще използва EMUI интерфейса, който е базиран на Android 11. 

Това е доста любопитно с оглед санкциите срещу компанията, но определено ще предизвика още по-голям интерес на европейските потребители към новия флагман.