Атлетико Мадрид 3:1 Валенсия, гледайте тук

Лидерът в Ла Лига Атлетико Мадрид и Валенсия играят при 3:1 в двубой от 20-ия кръг. Попадението за „прилепите“ отбеляза сръбския полузащитник Урош Рачич в 12-ата минута. В 23-ата минута Жоао Феликс изравни. Алетико поведе 54-ата минута чрез Луис Суарес, който се разписа с удар с левия крак.

В 72-ата минута Анхел Корея на практика предреши изхода на мача  в полза на Атлетико, след като направи 3:1.

Хората на треньора Диего Симеоне са в серия от победи в последните си пет мача, докато Валенсия има едва един успех.


„Прилепите“ вървят едва 14-и в класирането, но през сезона успяха да разочароват доста от фаворитите, включително шампиона Реал Мадрид с 4:1 у дома.

Първото положение в мача на „Уанда Метрополитано“ се откри пред състава на Атлетико, но Жоао Феликс стреля встрани от вратата. В петата минута стражът на Валенсия Хауме отрази опасен удар в очертанията на вратата си и запади равенството. Три минути по-късно последва опасна ситуация пред вратата на Атлетико, но Ян Облак се справи.

Така се стигна до 12-ата минута, когато с удар пред наказателното поле Урош Рачич откри резултата в полза на гостите. Атлетико натисна своя съперник и стигна до изравнително попадение в 23-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар португалецът Жоао Феликс успя да се разпише.

До края на полувремето и двата отбора търсеха второ попадение, като Атлетико беше по-активен, но резултатът остана непроменен. 

Атлетико тръгна мощно напред след почивката  и закономерно стигна до гол в 54-ата минута, когато Луис Суарес материализира една отличн а атака на „дюшекчиите“.

Атлетико Мадрид – Валенсия 3:1
0:1 – Рачич 12
1:1 – Жоао Феликс 23
2:1 – Луис Суарес 54
3:1 – Анхел Корея 72

Атлетико Мадрид: Облак, Савич, Хименес, Ермосо, Върсалко, Йоренте, Коке, Караско, Лемар, Суарес, Жоао Феликс.

Валенсия: Хауме, Тиери, Паулиста, Диакаби, Гая, Муса, Рачич, Солер, Черишев, Вайехо, Максимилиано Гомес.