OnePlus 9 Lite ще има Qualcomm Snapdragon 865 процесор

Стратегията на OnePlus предвижда да представят следващото си поколение смартфони от висок клас на пазара през първата половина на годината. По този начин компанията ще се възползва от последните хардуерни иновации и ще опита да се конкурира по-успешно с Android производителите. Ако не възникнат неочаквани обстоятелства OnePlus 9 ще бъде представен през март 2021г.

Oфициалните продажби на смартфоните ще стартират няколко седмици след премиерата.

Новата гама ще включва стандартната версия на OnePlus 9, която ще бъде допълнена от премиум модел с по-добри камери и по-мощен хардуер, който се казва OnePlus 9 Pro. Сега разбираме, че OnePlus ще добавят и трето устройство в предстоящата серия. 

Този модел ще представлява бюджетна версия на смартфоните с името OnePlus 9 Lite., съобщава AndroidPolice. Очакванията са цената на устройството да е от порядъка на $600, което ще позволи на компанията да продължи да отчита високи продажби на OnePlus Nord и през 2021г.

 

 

ОnePlus 9 и OnePlus 9 Pro ще работят с Qualcomm Snapdragon 888 процесор. Този хардуер няма да намери място в OnePlus 9 Lite заради по-ниската цена. Бюджетният модел от серията ще използва Snapdragon 865 процесор, който е предшественик на Snapdragon 888. Повечето смартфони с Android от средния и висок клас, които видяхме през последната година са базирани на Snapdragon 865. 

Новият модел ще се различава от OnePlus 8T и ще разполага с AMOLED дисплей с висока честота за опресняване на кадрите, тройна задна камера и версия на OxygenOS, която е базирана на Android 11. Смартфонът ще поддържа 30W безжично зареждане и ще споделя дизайнерските линии на OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro.