Honor V40 беше изкупен за три минути

Honor е бранд, който ще продължи самостоятелното си съществуване през новата година. В продължение на години смартфоните Honor бяха важна част от стратегията на Huawei за доминация в мобилната индустрия. Търговските санкции и ембаргото принудиха компанията да се раздели с този ценен капитал.

Още в края на миналата година стана ясно, че Huawei продават бизнеса с Honor смартфони за $15 млрд.

на китайски консорциум. По този начин ще се гарантира, че Honor бранда може да продължи да съществува пълноценно и да продължи да е фактор на пазара на смартфони. Сега ставаме свидетели на премиерата на първия модел на Honor за 2021г.

Китайският производител представи официално Ноnor V40 5G, който от седмици е обект на много спекулации. Новият модел разполага със 6.72-инчов дисплей с резолюция от 2676х1236 пиксела при честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Сензорът за пръстов отпечатък е вграден в OLED екрана, а в горния ляв ъгъл е двойната 16МР селфи камера.

 

 

Съотношението между корпуса и тялото е впечатляващите 92.3 метра. Бързата скорост на работа на смартфона се гарантира от MediaTek Dimensity 1000 процесор, който има и вграден 5G модем. Оперативната памет е 8GB, като ще се продават версии със 128GB/256GB вградена памет. В задната част има тройна задна камера, съчетаваща 50МР основен сензор, 8MP UltraWide и 2МР макро модули.

Батерията е със заряд от 4200mAh и поддържа 66W система за бързо зареждане. Honor V40 работи с Magic UI 4.0, който е базиран на Android 11. Бъдещите собственици ще могат да избират между цветови конфигурации в Magic Night Black, TItanium Silver и Rose Gold цветове. Цените на смартфона се очаква да варират между $550 и $620.

Honor стартираха продажбите на ограничено количество на Honor V40 на китайския пазар. Феновете на този бранд реагираха светкавично и изкупиха всички налични бройки на устройството за 3 минути и 46 секунди. Следващата партида от Honor V40 ще е налична от 26 януари.