LG Display няма да произвежда LCD дисплеи за определени модели iPhone

Apple са изградили мащабна мрежа от доставчици на компоненти, които гарантират, че разполагат с най-добрия хардуер за своите бъдещи устройства. През последните години компанията опитва да ангажира по няколко производителя, за да не е зависима изцяло от даден достaвчик. Добър пример за тази стратегия е iPhone.

Обикновено Apple си партнират с два или три големи производителя за доставянето на дисплеите за своите смартфони.

LG Display също участват в този процес и от дълги години са водещ хардуерен партньор на технологичният гигант. Корейският производител, обаче ще трябва да се примири с по-малък брой поръчки от Apple през 2021г.

Според информация на AppleInsider настъпват промени във веригата за доставки, които ще изключат LG Display от бъдещите поръчки на екрани за iPhone SE. Това е най-бюджетният модел, който Apple предлагат на потребителите. Все пак компанията ще продължи да участва в производството на дисплеи за iPhone 12 смартфоните.

 

 

Производствените съоръжения на LG Display, които досега бяха ангажирани със създаването на дисплеите за iPhone SE ще се фокусират върху панели за инфотейнмънт системи за автомоболи. Една от причините за решението на Apple е свързано с невъзможността на LG Display да генерират приходи от своята дивизия за LCD дисплеи.

Корейският производител е прекратил производството насочено към iPhone още през третото тримесечие на 2020г. Няма да е изненадващо, ако Sharp и JDI бъдат ангажирани да поемат поръчките на LCD дисплеи, които досега се извършваха от LG Display. На този етап няма яснота дали компанията ще участва в разработката на ProMotion дисплеите за iPhone 13.

Новата серия се очаква да поддържа честота за опресняване на кадрите от 120Hz, което е едно от най-желаните подобрения сред феновете на Apple. Със сигурност изключването от веригата за доставки ще се отрази негативно върху приходите на LG Display.

 

Oще от Digital: Как LG и Samsung могат да направят гъвкавите смартфони по-издръжливи