Има ли бъдеще LG в пазара на смартфони

LG е корейски производител, който често остава в сянката на Samsung. Това не е случайно, тъй като бизнеса им не е развит в толкова много пазарни ниши. Няма да бъде пресилено да определим телевизорите, като най-сериозния източник на приходи за компанията.

Конкуренцията при смартфоните, който продължава да се доминира от Samsung е проблем, с който LG все още не могат да се справят.

Изминалата година показа признаци на стабилизиране, които започнаха отчетливо да имат място в стратегията на компанията с дизайнерския език LG Velvеt. Няколко месеца по-късно видяхме и концепцията за уникален модел с името LG Wing

Това е модел, който предлага алтернативно решение на оптимално устройство за мултимедия и работа с приложения. Кoмпанията вече е формирала и специална дивизия, която експериментира с нови технологии, които евентуално да намерят място в смартфоните на LG.

Стратетията на корейския производител в мобилната индустрия, обаче може да претърпи неочакван обрат.

 

 

През последните дни се появиха данни, които разкриват, че LG искат да спрат да разработват смартфони. Информацията не е потвърдена официално, но звучи логично за доста анализатори. Технологичното изложение CES 2021, което се проведе в Лас Вегас се очакваше да стане арена, на която ще видим навиващия смартфон LG Rollable.

Първото голямо шоу за годината, обаче не доведе до премиерата на устройството, което създаде въпроси за бъдещето на този продукт. Съвсем закономерно всички започнаха да очакват LG да обявят официално излизането си от пазара на смартфони. Тази бизнес дивизия генерира загуби за компанията в продължение на 23 последователни тримесечия.

Според последните данни шефът на LG вече е започнал да информира служителите, че ще бъдат компенсирани независимо от бъдещите решения, които предстои да бъдат взети. Мнението на най-важния човек в компанията също може да се възприеме като доказателство, че LG обмислят всички варианти, включително и продажба на мобилния си бизнес.

 

 

TagsLG