Новият смартфон Honor V40 ще поддържа услугите на Google

Honor е популярен бранд, който има силно присъствие сред смартфоните от средния клас. В продължение на години това бе ключов елемент от стратегията на Huawei за доминация в индустрията. Ситуацията се промени драстично през последните тримесечия, през които компанията се оказа изправена пред неочаквани проблеми. Агресивната политика на САЩ и постоянните търговски ограничения засегнаха силно Huawei.

 

Всичко това накара компанията да продаде бизнеса със Honor смартфони на китайски консорциум. Финансовите параметри на сделката достигат до $15 млрд., като Huawei нямат никакво участие в новата компания. Това е направено с целта да се избегат ограниченията и търговските санкции, които затрудняват бизнес отношенията на Huawei с производителите на хардуер. 

Сделката ще позволи на Honor да се равива самостоятелно и да продължи да генерира високи приходи. Вече ви съобщихме, че създателят на Huawei очаква Honor да бъде по-успешен бранд през 2021г, като само броени дни ни делят от премиерата на първия смартфон след продажбата на Honor бизнеса. 

 

 

Въпросният модел ще се казва Honor V40 като премиерата се очакваше да стане факт на 18 януари, но събитието бе отложено за 22 януари. Най-интересната характеристика на смартфона ще бъде поддръжката на Google Play Services. Това е неизменна функционалност на устройствата с Android, която обаче отсъства от последните смартфони на Huawei, заради търговското ембарго. 

Honor V40 ще сложи край на това ограничение като се превърне в първия нов смартфон с този бранд от май 2019г., който работи с услугите на Google.  Техническите спецификации на устройството включват 6.72-инчов ОLED дисплей, който поддържа честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Бързата скорост за работа ще се гарантира от MediaTek Dimensity 1000 процесор. 

В задната часта има четворна камера с 50-мегапикселов основен сензор, като Honor V40 ще използва система за 66W бързо зареждане. При всички положения интеграцията на услугите на Google ще превърнат смартфона в много по-атрактивен избор за потребителите, особено на европейския пазар.