LG не планира да излиза от бизнеса със смартфони

Mобилната дивизия на LG продължава да регистрира финансови загуби. Това се дължи най-вече на невероятната конкуренция при смартфоните. Въпреки проблемите, обаче компанията не се е отказала и представи няколко интересни устройства през последната година.

Първоначално разбрахме за дизайнерския език LG Velvet, който ще има важно значение за позициите на компанията в средни ценови клас.

Специално внимание ще бъде обърнато и към премиум смартфоните, които могат да се превърнат във важен източник  на приходи за LG. За целта специална дивизия на компанията разработва уникални дизайни, които не сме виждали досега.

Най-добър пример е LG Wing, който има двоен дисплей и три задни камери. Единият екран може да се прибира, когато не го използвате или да застава в хоризонтална позиция върху основния екран. Това предоставя oще по-удобен начин за мултитаскинг и работа с няколко приложения от смартфоните.

Компанията дори вече работи над първото устройство, което има навиващ дисплей и ще се казва LG Rollable.

 

 

С оглед казаното дотук изглежда странно, че в интернет се появи информация за желанието на LG да обмислят излизане от пазара на смартфони. Данни на корейското издание TheElec твърдят, че решението вече е взето, но ще бъде обявено на по-късен етап. Това може да се случи още на 26-ти януари, което означава, че ще бъдат прекратени активните проекти на компанията.

Някои анализатори очакват LG да продължат да оперират в някои ключови пазари в Латинска, Централна и Южна Америка. Един от алтернативните варианти е да се предостави продукцията на външни компании, след като фабриките на LG преустановят своят работа. В крайна смекта се оказва, че плановете на компанията са различни, тъй като спирането на производство на смартфони не стои на дневен ред.

Официален говорител на LG потвърди, че информацията не е достоверна и не планират да излизат от световния пазар на смартфони.

 

TagsLG