LG Rollable с навиващ дисплей ще се продава за €2110 в края на 2021г.

Гъвкавите смартфони представляват една от най-големите иновации в индустрията от последните години. Технологията все още е твърде скъпа за масовия потребител, но е въпрос на време да видим повече модели с този дизайн на пазара. LG е популярен бранд, който дълго време изпитва проблеми с конкуренцията в световния пазар на смартфони.

Последните месеци са доста ползотворни за корейския гигант, тъй като представиха новия дизйанерски език LG Velvet.

Успоредно с това видяхме и уникалната концепция на LG Wing, който има два дисплея. Корейският производител е насочил вниманието си и към още една атрактивна концепция и това са навиващите дисплеи. 

Първите телевизори с този дизайн са вече файт, но технологията постепенно ще намери място в бъдещите им смартфони. LG Rollable е името на първия смартфон с този дизайн, чието същестувване бе потвърдено от компанията по време на CES 2021. Очаква се реалните продажбите да стартират през последното тримесечие на годината, информира GizChina.

 

Teхническите спецификации не са известни, тъй като има доста време до официалното представяне на LG Rollable. Вече знаем каква ще бъде цената на устройството. Впечатляващата технология, която позволява подобна визия ще позиционира модела в премиум сегмента. 

Според наличната информация първия смартфон с навиващ дисплей в света ще се продава на пазара за €2110. Това е цена, която е сходна с гъвкавите устройства на пазара. Ще е необходимо време да се оптимизира технологията, за да може да бъде по-достъпна за масовия потребители. 

Все пак е доста интересно да видим премиерата на устройство, чиито екран може с едно движение да се разгъва и да се прибира в своя корпус.

 

Oще от Digital: Ще се превърнат ли навиващите смартфони в сериозна конкуренция на гъвкавите смартфони