Samsung постепенно ще премахнат зарядните и слушалките от комплектите на смартфоните Galaxy

Samsung възнамеряват да запазят лидерската си позиция в световния пазар на смартфони през настоящата година. Корейският производител вече изтегли премиерата на новите си флагмани, за да се конкурират по-успешно с Apple. Вече ви информирахме кои са най-интересните функции в смартфоните Samsung Galaxy S21 и Galaxy S21 . 

Докато очакваме премиерата на българския пазар научаваме повече за плановете на Samsung.

Компанията потвърди опасенията на анализаторите и потребителите, че бъдещите версии на смартфоните Galaxy няма да се продават със зарядно и слушалки в комплекта. По този начин Samsung ще последват примера на Apple въпреки факта, че първоначално се пошегуваха със своя конкурент. 

Тази стратегия обхваща тазгодишните флагмани, тъй като представителите на Galaxy S21 серията също нямат аудио слушалки и зарядни устройства. Samsung ще следват тази стратегия и с предстоящите си устройства, но все пак се ангажираха постепенно да премахват тези ключови компоненти от кутиите на смартфоните. 

 

 

Компанията не публикува допълнителни детайли точно какви са плановете им, но изтъкнаха рециклирането и опазването на околната среда като основни мотиви за  решението. Идеята за поетапно премахване на зарядни и аксесоари вероятно означава, че бюджетните устройства от серията Galaxy ще продължат да включват тези компоненти. 

Допълнително ще разберем какво планират от Samsung, но е факт, че за в бъдеще ще трябва да разчитаме все повече на зарядните и слушалките, с които разполагаме и да не очакваме да ги видим в комплекта на новия смартфон. Останалите водещи производители на Android също ще възприемат тази стратегия до края на 2021г.

От една страна USB Type-C конекторите повече от три години предлагат унифициран метод за зареждане, но от друга сме свикнали да виждаме зарядно и слушалки в кутиите на устройствата, които купуваме. Трябва да отбележим също, че този стандарт е съвместим с разнообразие от зарядни адаптери на външни производители, което също улеснява потребителите.

 

Oще от Digital:  Какво трябва да знаем за Galaxy S21 Ultra – цена и наличност в България