Над 70 вида лаптопа ще работят с новите видео карти NVIDIA GeForce RTX 30 през 2021г.

NVIDIA представиха официално дългоочакваната серия видео карти с бранда GeForce RTX 30 още през четвъртото тримесечие на 2020г. Огромният интерес на потребителите, както и недостатъчния капацитет на хардуера доведе до лимитирани количество в търговските мрежи. Компанията потвърди за недостига на GeForce RTX 3080 и RTX 3090 видео картите и увери, че работи със своите партньори, за да възстанови нормалните доставки.

Самият проблем е свързан и с ограничено количество на RAM памет, която се използва от новите предложения на NVIDIA.

Водещите доставчици на компоненти обещаха да увеличат значително производствения капацитет през първото тримесечие на годината, за да отговорят подобаващо на високото търсене. 

Видео картите от серията са базирани на Ampere архитектурата, която е базирана на най-сериозните иновации на NVIDIA досега. Тайванския производител е убеден, че скоро проблемите ще бъдат отстранени и ще видим нова серия лаптопи от висок клас, които работят с NVIDIA GeForce RTX 30 и предлагат впечатляваща производителност. 

 

 

Сега по време на конференцията NVIDIA Game One разбрахме, че NVIDIA има много сериозни планове как да популяризира своите Ampere видео карти през 2021г. Според официалните им данни ни очаква премиерата на повече от 70 нови лаптопа, базирани на GeForce RTX 30 Series до края на годината. Средната цена, която можем да очакваме от устройствата е приблизително $1000.

Водещите производители проявяват интерес към видео картите, тъй като гарантират с 50% по-висока производителност и 100% по-ниска консумация на енергия от настоящото поколение. NVIDIA искат да се превърнат в по-влиятелен фактор сред геймърските лаптопи, котио са специфична пазарна ниша. Според данни на анализаторите продажбите в този сектор са отчели 700% ръст през последните години. 

Тайванският производител обещава комплексно решение, което използва Max-Q и Ray Tracing технологиите и подобрява всеки един аспект от работата на видео картите. Производителите могат да разработват по-тъни и по-леки устройства, като се възползват от предимствата на GeForce RTX 30 Series през 2021г.