LG разкриха детайли за смартфона с навиващ дисплей на CES 2021

LG изпратиха интересна година в мобилната индустрия, през която бяха доста по-активни въпреки пандемията от COVID-19. Корейският производител разкри детайли за новия дизайнерски език, който се казва LG Velvet. Все пак най-интересното устройство, което видяхме се казва LG Wing. Това е първият смартфон, който използва едновременно два дисплея, които са разположени в хоризонтална и вертикална посока.

Компанията продължава с агресивната си стратегия да експериментира с нови дизайни и технологии, които да отличават продуктите им от конкуренцията. LG  са един от лидерите на световния пазар на телевизори, където вече демонстрираха устройства с навиващи дисплеи. Тази концепция е доста интересна и много скоро ще стане чат от портфолиото с Android смартфони на компанията.

В интернет вече изтекоха данни, че LG ще покажат смартфон с уникалната визия още на CES 2021. Технологичното събитие се провежда в Лас Вегас, като LG потвърдиха своите планове с няколко тиийзър снимки.

 

 

Едно от изображенията показва шефа на глобалния маркетинг отдел, Джин-хонг Ким на устройство, което има нетрадиционно голям дисплей за смартфон. Очакванията са това да е възможно със специален механизъм, който разгъва допълнително дисплея в хоризонтална посока. Когато не се нуждаете от по-голяма интерактивна повърхност можете лесно да го приберете.

Втора снимка съдържа и името LG Rollable, което е ясна индикация какво да очакваме от компанията. Детайлите за навиващия смартфон все още са оскъдни, но определено ще е интересно да видим как работят подобни екрани. LG скоро ще разкрият повече детайли за своите планове, както и дали планират да стартират продажбите на уникалният модел в следващите месеци.

 

Oще от Digital: Ще се превърнат ли навиващите смартфони в сериозна конкуренция на гъвкавите смартфони

TagsCESLG