OnePlus Band ще има 1.1″ AMOLED дисплей, водоустойчив корпус, 14 дни батерия и SpO2 функционалност

ОnePlus са алтернативен бранд, който разработва елегантна серия от смартфони с oперационната система OxygenOS. Toва е модифицирана разработка базирана на Android, предлагаща по-интуитивен интерфейс и допълнителни оптимизации. Вече ви съобщихме, че OnePlus ще представят смарт часовник в началото на 2021г.

Навлизането на компанията в тази пазарна ниша не е изненадващо, тъй като устройствата генерират все повече продажби, особено в контекста на пандемията.

OnePlus ще представят и ще един атрактивен модел, който представлява фитнес тракер. В интернет изтекоха данни разкриващи детайли за OnePlus Band, съобщава SlashGear.

Публикация в Twitter на компанията потвърждава, че една от най-интересните характеристики на фитнес тракера е опцията за следене на качеството на съня. Тази функционалност ще е допълнен от 24/7 тракер на сърдечния ритъм, както и на количеството кислород в кръвта.

Обикновено SpO2 функционалността намира място в по-скъпи устройства, но OnePlus Band ще предложи тази иновация на много по-достъпна цена.

 

 

Новата джаджа ще предложи още 1.1-инчов AMOLED дисплей, водоустойчиво покритие и 14 дни живот на батерията. Премиерата ще стане факт в следващите няколко седмици. OnePlus ще опитат да се конкурират с Xiaomi и другите производители като продават своя фитнес тракер на цена от $30-$40.

Името на устройството бе потвърдено в официалния сайт на компанията, където стартира конкурс, чиято награда е OnePlus Band. Допълнително ще научим кога устройството ще е налично на европейския пазар, както и дали скоро ще видим първия смарт часовник на OnePlus.

Преносимите джаджи ще продължат да бъдат доста популярни през 2021г.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между смарт часовник и фитнес тракер