Новият собственик на Olympus обещава иновации при фотографията

Оlympus е популярно име в сферата на фотографията, която има богата история в разработване на усъвършенствани системи за снимане. Невероятната конкуренция през последните години, обаче изправи компанията пред неочаквани проблеми. Още преди избухването на COVID-19 пандемията се появиха данни, че Olympus обмислят всички възможности, за да продължат своето съществуване.

Така стана ясно, че компанията търси собственик, който да продължи да развива легендарния бранд.

Още през лятото ви информирахме, че Olympus излизат от бизнеса с фотоапарати. Бъдещето на компанията ще е обвързано с OM Digital Solutions, които вече притежават контрол над бизнеса на Olympus.

Новият собственик на популярния бранд обещава премиерата на няколко иновативни продукти, които да вдъхнат нов живот на Olympus.

Целият процес на финализиранe на сделката с японския инвестиционен фонд вече официално е приключил, съобщава TechRadar. За да отбележат подобаващо това събитие от OM Digital Solutions стартираха изцяло нов уеб сайт, в който периодично ще ни информират за своите предстоящи планове.

 

 

Очакванията са OM Digital Solutions да продължат да инвестират в разработването на Micro Four Thirds фотоапарати. Специален акцент ще бъде цената, като устройствата на Olympus ще бъдат по-агресивно позиционирани от конкуренцията.

Намирането на оптималния баланс между дизайна, функциите и пазарната стойност ще бъде една от най-трудните задачи пред новия собственик на компанията.

Все още няма информация какво да очакваме от OM-D, PEN и M.Zuiko обективите, които Olympus предлагат на своите потребителите. Вече е започнала работа над първите продукти с името на популярния бранд под ръководството на OM Digital Solutions,  чиято премиера на пазара ни очаква до края на 2021г.

 

Oще от Digital: 7 фотоапарата, които промениха начина, по който правим снимки