Xiaomi разработват три вида гъвкави смартфони

Xiaomi се превърнаха в една от малкото компании, която може да се похвали с добро представяне през изминалата година. Световната пандемия не успя да спре растежа на китайския производител, който вече изпревари Apple по продажби на смартфони.  Очакванията са солидното присъствие на Xiaomi в индустрията да продължи и през 2021г.

От компанията вече са регистрирали на свое име няколко иновативни патента, които разкриват какво можем да очакваме от Xiaomi.

Eдва ли е изненадващо, че гъвкавите смартфони ще са водещия приоритет през годината. Първото устройство с този дизайн ще бъде представено официално до края на 2021г.

Вече знаем, че Xiaomi тестват три различни дизайна на гъвкави смартфони, които могат да се превърнат скоро в реалност. По този начин компанията ще опита да конкурира популярни устройства като Samsung Galaxy Z Fold и Motorola Razr (2020).

Ако китайският производител представи гъвкави смартфони с три различни дизайна определено може да се превърне в сериозен фактор в тази пазарна ниша.

 

 

Първият смартфон, който подготвя Xiaomi се отличава с „Clamshell“ дизайн и може да се сгъва компактно в средата и лесно да се носи в джоба или чантата. Външен екран с малки размери показва нотификации от приложения, входящи обаждания и друга полезна информация. Според данните на LetsGoDigital в задната част ни очакват четири камери.

Вторият модел представлява конкурент на Samsung Galaxy Z Fold 2 с голям тъчскрийн екран и размер от над 7 инча. Когато се сгъне половината от дисплея остава скрит от корпуса, което предпазва дисплея. Третият смартфон на Xiaomi отново е „Clamshell“, но има много по-голям дисплей от другите подобни устройства, които сме виждали.

 

 

 

TagsXiaomi