Lenovo Tab P11 e 11″ таблет от средния клас със Snapdragon 662 процесор и 15 часа живот на батерията

Таблетите може да не са толкова популярни колкото смартфоните, но си имат своите предимства. В най-голяма степен потребителите купуват устройствата в този сегмент, заради по-големите им дисплеи. Тази характеристика ги превръща в оптимално решение за гледане ма мултимедия и забавление с игри.

Използването на допълнителни аксесоари и клавиатури позволяват да използвате таблетите в различни режими и много по-удобно да пишете на големите им сензорни дисплеи.

Lenovo продължават да разширяват активно своето портфолио, като още през есента представиха Lenovo Tab 11 Pro.

Първите дни на новата година са свързани с премиерата на по-достъпна версия на таблета, която логично се казва Lenovo Tab 11. Новият модел запазва 11-инчовия размер на своя предшественик и разполага с IPS LCD дисплей, който поддържа Full HD резолюция от 200х1200 пиксела, информира AndroidCommunity.

По този начин ще може да се наслаждавате с максимално качество на любимите клипове, филми, телевизионни шоута и приложения.

 

 

Максималната яркост е 400 нита, като таблета е базиран на Eye Care технологията, която се грижи да не натоварваме очите при продължително гледане. Бъдещите собственици на Lenovo Tab P11 ще могат да го използват като класически таблет или в режим лаптоп, когато искат да бъдат продуктивни.

Предвидена е поддръжка за Lenovo Precision Pen 2 стилусите, което позволява лесно да рисувате и създавате съдържание на 11″ 2K  дисплей, който предлага устройството. Високата производителност се гарантира от Qualcomm Snapdragon 662 процесор, който е допълнен от 6GB RAM.

Дългият живот на батерията е ключово предимство на Lenovo Tab 11, тъй като може да издържа до 15 часа преди да се наложи ново зареждане. Компанията ще продава версии в Platinuum Grey и Slate Grey цветове. Таблета ще се продава с предварително инсталирани Microsoft Office приложения и има 8МР селфи камера, както и Dolby Atmos  високоговорители.

Цената е $229.